Indkøbskurv

Kaffe brygning

Der er flere forskellige måder at brygge kaffe på.

Filterbryg

Filterbryg begrebet dækker over flere brygmetoder der alle har til fælles at vandet påføres kaffen i et roligt tempo og siver roligt igennem de malede bønner. Brygning af filterkaffe kan foregå ved brug af en dripper, pour over (Hario V60), en chemex eller endda en kaffemaskine. Maskinen er dog ikke anbefalelsesværdig, da du ikke her har kontrollen med vandmængde og tempo.

Ved filterbrygning siver vandet stille og roligt igennem den malede kaffe hvor den aktiverer olie og aromaer alt efter hvor lang tid gennemløbet tager. Gennemløbstiden kan du selv styre ved malingsgraden af bønnerne, hvor en finere maling vil øge gennemløbstiden.

Til filterbryg skal dine bønner kværnes mellem til fin.

Espresso

Espresso brygges ved at en mængde fint malede og sammenpressede bønner bliver gennemtrængt af vand ved et tryk på 9 bar. For at det hele skal gå op i en højere enhed skal et tryk på 9 bar gerne producere 60ml espresso på 20 – 25 sekunder.

Espresso er grundbasen i mange forskellige kaffetyper som café latte, cappuccino, flat white, cortado eller latte macchiato.

Til espresso skal dine bønner males fint.

Stempelkande

Ved brygning i stempelkande kommer du dine malede bønner direkte i kanden, hvorefter du hælder varmt vand i –ikke kogende, og husk så at røre rundt i kaffen og lade den trække i godt 4 minutter. Efter trække-tid trykker du stemplet forsigtigt i bund og serverer kaffen.

Til stempelkande skal kaffen være malet groft.