Indkøbskurv

Kaffe brygning

Der er mange måder at brygge god kaffe på. Fælles for dem alle er at den gode kaffe bliver bedst hvis du vælger en friskristet gourmetkaffe og kværner den lige inden brygning af kaffen.

Filterbryg

Filterbryg begrebet dækker over flere brygmetoder der alle har til fælles at vandet påføres kaffen i et roligt tempo og siver roligt igennem de malede bønner. Brygning af filterkaffe kan foregå ved brug af en dripper, pour over (Hario V60), en chemex eller endda en kaffemaskine.

Ved filterbrygning siver vandet stille og roligt igennem den malede kaffe hvor den aktiverer olie og aromaer alt efter hvor lang tid gennemløbet tager. Gennemløbstiden kan du selv styre ved malingsgraden af bønnerne, hvor en finere maling vil øge gennemløbstiden.

Her kan du finde friskristet kaffe til filterbryg

Til filterbryg skal dine bønner kværnes mellem til fin.

Espresso

Espresso brygges ved at en mængde fint malede og sammenpressede bønner bliver gennemtrængt af vand ved et tryk på 9 bar. For at det hele skal gå op i en højere enhed skal et tryk på 9 bar gerne producere 60ml espresso på 20 – 25 sekunder.

Espresso er grundbasen i mange forskellige kaffetyper som café latte, cappuccino, flat white, cortado eller latte macchiato.

Her er espressokaffe til din espresso kaffemaskine

Her er den berømte SWAG espresso blanding

Til espresso skal dine bønner males fint.

Stempelkande

Ved brygning i stempelkande kommer du dine malede bønner direkte i kanden, hvorefter du hælder varmt vand i –ikke kogende, og husk så at røre rundt i kaffen og lade den trække i godt 4 minutter. Efter trække-tid trykker du stemplet forsigtigt i bund og serverer kaffen. Der findes mange forskellige stempelkander, eller frenchpress som de også hedder. Den klassiske stempelkande fra Bodum kan fint bruges.

Her er friskristet stempelkandekaffe

Til stempelkande skal kaffen være malet groft.

Kaffemaskine

Foretrækker du at brygge din kaffe på en kaffemaskine, kan du fint gøre det. Det er stadig en god idé at kværne din friskristede kaffe lige inden brygning. Ved kaffebrygning på kaffemaskine anbefaler vi at bruge en Moccamaster kaffemaskine.

Kaffe til kaffemaskine

Til kaffemaskine skal din kaffe være malet mellem til fint. 

Vi bruger cookies på Hipster brew websitet for at vi kan give dig den bedst mulige oplevelse når du besøger os. Fortæl mere