Indkøbskurv

Kolding kafferisteri

En kort fortælling omkring hvordan Kolding tidligere har duftet af kaffe.

Kolding har gennem mange år duftet af kaffe. Faktisk blev Danmarks første kafferisteri etableret lige her i Kolding midtby. Det var på Langelinie i 1917, hvor de to købmænd P. Jensen Berring og R. Malling Schmidt etablerede Berring Kafferisteri, der senere i 1965 ændrede navn til Kolding Kafferisteri. Kolding Kafferisteri blev solgt til Mortensens Kaffe i Vejle i 1993, der lukkede aktiviteterne i Kolding. Kolding har gennem årene haft hele 7 kafferisterier, det seneste og mest kendte var Merrild A/S.

Læs historien om Kolding Kafferisteri her

Læs hele historien om risterierne i Kolding på Arkiv.dk

Billede kommer fra Arikv.dk

Der er stadig kaffe i Kolding

Kaffe er ikke bare kaffe i dag. Eller, jo det er det, men den unge del af de 84% kaffedrikkende danskere, stiller langt større krav til kaffe end deres forældre gør. Hvor kommer kaffen fra, hvilken sort er det, hvor er den vokset, hvordan og hvornår er den ristet?

Det er dette fokus vi forsøger at addressere med Hipster Brew. Ærlig kvalitetskaffe fremstillet af kærlighed til produktet. Vi skal snakke sporbarhed, ordnede forhold i de producerende lande og udvise en nutidig bevidsthed i den verden vi agerer i.

Hele omdrejningspunktet i vores arbejde er kvalitetskaffe. Og den skal være ristet friskt. Vi har derfor lavet et setup, hvor vi hver uge rister og levere den mængde kaffe, der er ordre på. På den måde kan vi sikre, at kaffedrikkerne får kaffe med så mange smagsnoter som muligt.

En god kaffeoplevelse

Danskerne oplever en stigende lyst til at vide mere om det vi putter i munden. Vin-, gin- og romsmagninger er gode eksempler på dette og det samme er godt igang for kaffe. Kaffe er ikke blot kaffe.

Kaffesorter, ristning og vejen til koppen har betydning for smagen og det vil mange gerne vide mere om.

Det kan være arrangementer for den almindelige kaffedrikker, med lyst til at vide mere om kaffen. Men det kan også være mere nørdede arrangementer, hvor den drevne kaffe-connoisseur kan få en smagsoplevelse og udveksle erfaringer med andre kendere.